Verwijdering van overtollig huid en vetophoping

Prijs buikwandcorrectie vanaf 3500,-

Bent u veel afgevallen en heeft u daardoor veel overtollige huid? Een buikwandcorrectie kan dan wellicht uitkomst bieden. Een buikwandcorrectie is een operatie waarbij overtollig huid en eventuele vetophoping in de buikstreek worden verwijderd. De ingreep is echter geen middel voor gewichtsverlies. Als de operatie uitgevoerd wordt, moet u op uw streefgewicht zijn. De plastisch chirurg onderzoekt de hoeveelheid vetweefsel, de stevigheid van buikwandspieren en de elasticiteit van uw huid om te beoordelen of een buikwandcorrectie mogelijk is en of we het gewenste resultaat kunnen bereiken.

Wat gebeurt er bij een buikwandcorrectie?

Tijdens de operatie maakt de plastisch chirurg een horizontale snede in de onderbuik net boven het schaambeen en onder de zwembroekrand, van heup tot heup. Indien nodig kunnen de buikspieren direct worden verstevigd en kan er eventueel tijdens een buikwandcorrectie liposculpture worden uitgevoerd. Wanneer er zich ook overtollig huid bevindt boven de navel, dient er een incisie rondom de navel te worden gemaakt, waarna de navel opnieuw wordt ingehecht. De incisies worden gehecht en indien nodig worden er drains achtergelaten om het wondvocht af te voeren. Uw buik wordt verbonden met een elastische buikband of beenband. Een buikwandcorrectie wordt uitgevoerd onder algehele narcose, met één overnachting.

QUOLE for men biedt verschillende plastische chirurgie

Herstel van een buikwandcorrectie

Aangezien een buikwandcorrectie een relatief zware operatie is, dient u onder toezicht van onze verpleegkundige te overnachten in de kliniek. De drains worden in de meeste gevallen de dag na de buikwandcorrectie verwijderd. Eén week na de operatie worden de hechtingen verwijderd. De eerste 6 weken dient u de buikband of beenband dag en nacht te dragen. De eerste dagen kan uw buik pijnlijk en gezwollen aanvoelen. Wanneer uw buikspieren zijn aangespannen tijdens de operatie, kan lachen en hoesten pijnlijk zijn. Gedurende 2 weken is het aan te raden geen zwaar lichamelijke inspanningen te verrichten. Desondanks is het wel belangrijk om in beweging te blijven. Na 2 weken kunt u uw dagelijkse werkzaamheden weer proberen op te pakken, maar (intensief) sporten kunt u pas na ongeveer 6 weken hervatten. Direct na de ingreep is uw buik al zichtbaar platter, maar het eindresultaat is pas na 6 maanden te beoordelen.

Mogelijke complicaties bij een buikwandcorrectie zijn infectie en vochtophoping (seroom) onder de huid. In de eerste periode na de operatie ontstaat een gevoelloze plek op de buik. Dit verdwijnt meestal na verloop van tijd. Twijfelt u aan de voortgang van uw herstel neem dan altijd contact op met uw specialist.

Gratis eerste consult voor een buikwandcorrectie door de plastisch chirurg

Het eerste consult bij QUOLE for men voor een buikwandcorrectie heeft u altijd met de plastisch chirurg. Dit consult is vrijblijvend. Hiervoor zullen dan ook geen kosten worden berekend. Voor meer informatie over deze behandeling, QUOLE for men of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van onze assistentes via 040 – 22 22 370 of via email.

 

Prijzen

Specialisme: Plastische chirurgie