Oorcorrectie

Prijs oorcorrectie of oorlelcorrectie vanaf 450,-

Correctie van afstaande oren en flaporen

Bent u onzeker over de stand van uw oren? U kunt de stand laten veranderen door een oorcorrectie. Een oorcorrectie is een operatie waarbij de stand van het oor wordt gecorrigeerd. Afstaande oren of flaporen worden veroorzaakt door het kraakbeenskelet van de oorschelp. Uw plastisch chirurg onderzoekt samen met u de mogelijkheden in uw situatie en of we het gewenste resultaat kunnen bereiken.

Wat gebeurt er bij een oorcorrectie?

Bij een oorcorrectie maakt de plastisch chirurg een sneetje in de huid aan de achterkant van het oor. Het kraakbeenskelet van het oor wordt gecorrigeerd en een stukje huid aan de achterkant van het oor wordt verwijderd. De sneetjes worden gehecht en uw oren worden verbonden met elastisch verband. De operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose, in dagbehandeling.

Herstel na een oorcorrectie

Het verband wordt na 1 week verwijderd. In de 2 weken na de verwijdering van het verband dient u voorzichtig te zijn met sporten en het wassen van uw haar. Ook raden wij aan om 2 weken lang uw oren te beschermen. Uw oorschelpen kunnen nog een paar weken rood en gevoelig blijven. Indien er geen oplosbare hechtingen worden gebruikt, worden de hechtingen na 2 weken verwijderd.

De kans op complicaties is klein. Houdt u er rekening mee dat absolute symmetrie niet bereikt kan worden. In sommige gevallen groeit het kraakbeen terug in oorspronkelijke vorm.Twijfelt u aan de voortgang van uw herstel neem dan altijd contact op met uw specialist.

Gratis eerste consult voor een oorcorrectie door de plastisch chirurg

Het eerste consult bij QUOLE for men is vrijblijvend als het onverzekerde (cosmetische) zorg betreft. Hiervoor zullen dan ook geen kosten worden berekend.
Voor meer informatie over deze behandeling, QUOLE for men of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van onze assistentes via 040 – 22 22 370 of via email.

 

Prijzen

Specialisme: Plastische chirurgie